Nike Handheld Phone Case [Loopkoopjes s01e02]

Wij van No Reason houden wel van geld uitgeven. Maar het is ook prima als het in ’t beursje blijft zitten. Vandaar dat we altijd op zoek zijn naar deals, want diep van binnen zijn we ren-krenten.

Dus, zolang niemand ons gratis dingen stuurt om te testen, slaan wij graag 2 vliegen in 1 klap. Wij kopen dingen voor weinig en schrijven daar een verhaaltje over.

Hardlopen met een smartphone: ik weet het niet, hoor. Het is handig om een Uber te bestellen als je halverwege je lange duurloop geen zin meer hebt. Je kunt die obligate midden-zweefmoment-foto met overdreven goede arm- en knie-inzet langs dat ene fotogenieke laantje maken: tof voor bij je activity-share op Instagram. Maar, wat mij betreft is het vooral ballast. Smartphones in armbanden. Smartphones in polsbanden. Smartphones in pouches. Smartphones in afgeknipte, om de pols geslagen tubesocks (lifehack!). Smartphones in Flipbelts (die heten zo omdat je flipt als je moet afrekenen). Of, smartphones in een

Nike Hand-held Phone Case


DE DEAL

Je leest: ik loop zo weinig mogelijk met een smartphone. Ik loop ook zonder muziek, dus hij gaat alleen mee tijdens lange/verre duurlopen en tijdens wedstrijdjes (bereikbaarheid en #startvakselfie). Maar tijdens trainingen, kortere rondjes in de buurt: nope. Ballast.

Echter, voor dit verse hardloop-blog-ding dat we uit de klei hebben getrokken, heb ik het idee om nog eens verschillende hardloop-apps nog eens te testen en te vergelijken. En ja, dan moet-ie toch mee. Dus, op zoek naar een hoesje voor de iPhone 5/5S/SE (in mijn geval).

Man, wat zijn die dingen toch altijd be-la-che-lijk duur. Gelukkig: All4Running had weer eens sale, en daar zat een interessant exemplaar bij: hand-held. Voor een prikkie. (ps: ze zijn er nog in grijs en paars!)

Adviesprijs € 34,95, nu voor 4,95. Dik 85% korting. Beste korting, goeie deal: 5 uit 5 krenten.

Maar ff serieus: 34,95 voor een hoesje?!

HET UITERLIJK

Het is een handheld case: Jje kunt ‘m -de naam verraadt het al een beetje- dus om je klauwtje binden. Het is een zwarte, met neongele accenten. De case verschilt niet zo heel veel van de standaard jellycase die ik normaal gebruik. Deze is echter iets dikker: de rubberen binnenzijde, die de telefoon nauw omsluit, maakt het geval iets forser. Bovendien is er ruimte (lees: dikte) nodig om de klittenband-strap om je hand te kunnen trekken. Verder een handzaam ding (onk onk), die er best aardig uitziet. Maar al die neon bliksemflitsen? Ik denk dat mijn hoesje nu dus snelheden belooft die ik zelf nooit waar kan maken. Maar dat terzijde.

Tja, een hoesje. Handheld. Geen toeters en bellen, alleen flitsen.
3 uit 5 krenten want ok ja jeezs hoe beoordeel je dit?

DE EERSTE INDRUK

Goed. Aan de slag. Tijdens een eerste korte tempoloop liep ik 5 km, en dat ging prima. Even passen, meten en trekken om de strap precies lekker langs mijn duim en over de rug van m’n hand te krijgen, maar éénmaal goed afgesteld zit-ie prima! Ook het wisselen van de ene hand naar de ander (had ik al gezegd dat ik het háát om dingen mee te sjouwen tijdens het lopen?) gaat prima.

Even kijken op je running app om te kijken hoe je loopt is een fluitje van een cent. Even een fotootje, selfie of een filmpje maken gaat al lopend prima: dat is dus écht een groot voordeel van hand-held. Candy Crush spelen heb ik nog niet getest, maar ook dat zou moeten lukken.

Een paar weekjes later, tijdens het eerste mooie voorjaarsweekend (strava 12 maart) liep ik 10 Engelse mijlen in de zon. En daar groeide/gloeide de ergernis. De combinatie warmte – lange inspanning – rubber klompje in hand zorgden voor een steeds onprettiger wordend zweethandje. Constant wisselen tussen links en rechts bood verlichting, maar ik het begon me dusdanig te irriteren aan dat gehannes dat ik de beoordelingskrenten voor deze review voelde wegstuiteren langs de Wâldwei. Ik weet het: wat voor mij geldt, geldt niet voor iedereen, maar ik had m’n telefoon bijna in de Wergeaster Feart gegooid om maar van dat geëikel af te zijn. Een kriebelhoesje, dat is wel het goede woord.

Dus: 3 uit 5 krenten voor de eerste indruk.

 

HET (V)OORDEEL

Ok, eerlijk: ik kán niet razend enthousiast zijn over een ding dat voorziet in een behoefte die ik zelf eigenlijk niet heb. Maar: ik heb eerder verschillende armbanden gebruikt, en daarmee vergeleken is dit gewoon beter. Hij zit goed, terwijl je je telefoon lopend nog steeds prima kunt gebruiken. Je hoeft je geen nekhernia meer te draaien om het schermpje af kunnen lezen zoals bij bovenarm-hoesjes. Dat ik me bij elke gelopen kilometer meer ga ergeren aan dat klompje in mijn handen, dat is een persoonlijk dingetje en dat staat los van de kwaliteit van dit hoesje. Prima ding, en voor dat geld…? Jammer dat dit een loopkoopje is voor enkel iPhone 5/5S/SE-bezitters.

Opgeteld 11 uit 15 krenten.
Een prima koopje, dat zeker. Maar, het is nu eenmaal een product dat ik zie als een ‘noodzakelijk’ kwaad. Vandaar dat ik de loftrompet in m’n sporttas heb gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *