Hoe mijn Gouden Leeuw een Lemen Zwerfkat is gebleken

Het begon zo mooi allemaal in januari: Gouden Leeuw loop 1, de Douwe Kleefstraloop. Dik PR op de 10 kilometer -44:19- zonder diep in het rood te hoeven gaan. Heerlijk begin van 2017, een flinke boost om harder te trainen en te proberen meer tempo in die vleeszak met botten te krijgen.

Nog ff hoor: de Gouden Leeuw, zeg je? Ja: voor een tientje kon je je voor alle 3 Lopen in Leeuwarden inschrijven: Douwe Kleefstraloop, Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden en Rondje Goutum. Ik schreef me in voor de 10-kilometer, en liep dus een PR tijdens de Douwe Kleefstra. En, door!

Mijn vervolgplan voor het eerste kwartaal had ik klaar: langere en snellere intervaltrainingen, het baanwerk bij de plaatselijke AV consequenter oppakken plus flink wat duurkilometers in de weekenden. De tweede Gouden Leeuw – Lwd-Marsum-Lwd – zou ik aangrijpen om te kijken waar ik stond, om daarna door te trainen richting begin maart: Rondje Goutum, Gouden Leeuw loop 3. Daar zou een dik PR gelopen gaan worden! Tot zover de plannen.

De praktijk? Ik liep beide wedstrijden niet, en tussen alle kwakkeldagen door maakte ik in januari (61) en februari (51) een redelijk sneu aantal kilometers… Dat had beide maanden minstens het dubbele moeten zijn. Maar ja, het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt. Dank je, John Lennon.
Met je kop.

Aan het einde van een lange intervaltraining in januari kreeg ik kuitkramp. Voor mij vaak het eerste signaal dat er een ‘mindere’ periode aan zit te komen. ‘Minder’ bleek in dit geval echter ‘waardeloos’. Eerst een kwakkelweek eind januari, waardoor ik Lwd-Marsum-Lwd heb laten schieten.

Ok, geen probleem. Streep door plan A en door met B: februari rustig aan verder bouwen, lekker lopen tijdens een weekendje Ameland en een week later -begin maart- het Rondje Goutum 10K maar pakken als statuscheck.
*buzzer*
FOUT.

Zondag 5 maart had ik 10 kilometer langs het Van Harinxmakanaal moeten hollen, maar helaas werd het een race langs het Darmkanaal. Dikke bruine streep door plan B.

Wat nu dan?!
Eerst maar ff volledig bijtrekken van deze bioterroristische aanslag vanuit de Kinderopvang, en dan langzaamaan weer de wekelijkse kilometers opbouwen. Weer eens een week twee keer bij de club trainen. Een loopje van >15K in een weekend. Gewoon, weer een lekkere 100km+ maand lopen zonder gekut.

En, dan is er gelukkig begin april een nieuw meetmoment: de Condensloop in Leeuwarden. Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *