Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden 10K [Race-recap Erik]

Afgelopen zondag stond de tweede van de drie lopen van de Gouden Leeuw op de agenda, Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden. En ook vandaag stond ik met mijn goede gedrag en Gouden startnummer aan de start van de 10K. Vooraf had ik mij er al een beetje bij neergelegd dat het vandaag niet zo vlot zou lopen dan de PR van ongeveer een maand geleden tijdens de Douwe Kleefstraloop. De afgelopen weken ging ik als The Machinist door het leven en had daardoor te weinig puf om voldoende kilometers te maken. En ik was ook nog eens een banaan en sportdrankje vergeten. Enfin, samen met mijn buurvrouw die ook aan de start zou staan arriveerde ik zondagochtend bij AV Lionitas. Het was weer gezellig druk op het terrein. Fiets snel weggezet, even snel omkleden en onderweg naar de baan voor een warming-up. Daar stond Josse mij al op te wachten. Wegens gezondheidsredenen moest Josse deze loop helaas aan zich voorbij laten gaan. Na een onderonsje en een boks begaf ik mij na de warming-up richting de startlijn die vandaag op de baan lag.

 

Startschot voor de 10K (foto: Humphrey Paap)

 

Tijdens het wachten op het startschot werd iemand die ik niet kende met gejuich ontvangen. Dat bleek Yvonne Kassenberg te zijn, een bekende naam in de hardloopwereld. Zij nam afscheid bij haar vereniging en werd op deze grijze dag even in het zonnetje gezet. Ondanks dat er bij de start een frisse wind stond was het gedurende de loop een prima weertje. De eerste kilometers vlogen voorbij en ik had al snel een fijn tempo te pakken.

 

Slaapwandelend langs het Sylster Rak (foto: Janke van der Schaaf)

 

Het lopersveld was in korte tijd redelijk uitgestrekt en er ontstond een lange lint van lopers, altijd mooi om te zien. De 10K-route was een route die je via het terrein van De Zwette, langs de nieuwe ijshal in noordwestelijke richting de stad uit stuurde langs de Harlingerstraatweg. Vervolgens liep je langs het Sylster Rak om via De Zwette hetzelfde stuk terug te lopen naar de baan van AV Lionitas waar ook de finish lag.

 

Route

 

Op de weg terug bleef mijn tempo gestadig en had ik inmiddels een oude bekende in het vizier die ik lang kon volgen. Verrassend genoeg hield ik de laatste kilometers ook nog wat over en kon ik nog even versnellen. Uiteindelijk finishte ik in een tijd van 52:36. Mijn tweede beste tijd ooit. Na een korte evaluatie met mijn buurman en buurvrouw, die ook net tevreden gefinisht was, stapte ik op de fiets terug naar huis. It Was al met al A Good Day.

 

 

En nu? Nu ga ik de komende weken aan de slag om tijdens de 3e en laatste Gouden Leeuwloop, Rondje Goutum, in de buurt te komen van mijn PR. #zinin

UITSLAGEN  –  FOTO’S JANKE VAN DER SCHAAF

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *