Adidas Supernova Glide Boost 7 [Loopkoopjes s01e01]

Wij van No Reason houden wel van geld uitgeven. Maar het is ook prima als het in ‘t beursje blijft zitten. Vandaar dat we altijd op zoek zijn naar deals, want diep van binnen zijn we ren-krenten.

Dus, zolang niemand ons gratis dingen stuurt om te testen / gebruiken en daarover te tikken, slaan wij graag 2 vliegen in 1 klap. Wij kopen dingen voor weinig en schrijven daar een verhaaltje over.

Ok, de Adidas Supernova Glide Boost 7 dus. Adidas is inmiddels al toe aan de Glide Boost 9, maar als koopjesjager / krent ben je overgeleverd op de drie O’s: oud, overjarig, overstocked. Maar daar hoor je mij verder niet over klagen als er bijna 100 euro van de prijs af gaat.

DE DEAL

Ik loop momenteel zo’n beetje alles op mijn Nike Air Zoom Pegasus 31, maar ik ben al een tijdje op zoek naar een wat ‘sneller’ tweede paar voor korte- en middenafstand-wedstrijden en baantrainingen. Opties: óf een tweede paar identieke Pegasi – lastig want de 31 is nauwelijks nog te krijgen. Of ergens online een dikke deal spotten en dan zonder proeflopen hopen dat het wat is.

Dat laatste gebeurde me in december in de app van Vente-Exclusive. Diep verstopt in een “good deal”-pakket zag ik ze staan: paarse Adidas hardloopschoenen, in mijn maat. De prijs? Adviesprijs 139 euro, nu voor 39,95. Dik 70% korting. Ik zeg: goeieoeie deal, dus 5 uit 5 krenten.

HET UITERLIJK

Ze zijn paars. Blauw. Donkerblauw-paars. Purper-ish. Violetnavy. Met oranje. Knaloranje. Drei weißen Streifen, witte zool, zwarte accenten: qua vorm en ontwerp is het een heel nette schoen. Voor een hardloopschoen zou ik ze zelfs mooi durven noemen, en – een dikke plus: ondanks mijn maat 47 ogen ze niet als turfpramen.

Wat technische details (kijken jullie mee, Adidas? Wij kenne dit): het bovenwerk bestaat uit een combinatie van meerlaags mesh, dat hier en daar verstevigd met een stugger synthetisch leer. De middenzool bestaat grotendeels uit Boost schuim, waar Adidas al een poosje behoorlijk lekker mee aan het gaan is. Het loopvlak bestaat uit een plak zwart Continental rubber. Daarover later meer.

Alles gewikt en gewogen: dit zijn gewoon wel de mooiste hardloopschoenen die ik heb, dus 5 uit 5 krenten.

DE EERSTE INDRUK

Mijn eerste paar Adidas-hardloopschoenen. Man. Beetje spannend wel, want in mijn wereld kunnen alleen jaloersmakend soepel lopende regionale subtoppers met een 10K-PR onder de 35 minuten lopen op Adidas. Niet ik, niet die lange, logge homp mannenvlees uit de Fryske Wâlden met z’n sjokking running form en immer rooie bakkes. Maar goed, tijd om m’n wereldbeeld bij te schaven.

Aantrekken gaat uitstekend: de schoen zit als een sok en voelt niet zwaar. De meegeleverde veters zijn eenvoudig en hebben geen anti-slip-randje. Door dat de vetergaten niet ruim zijn en de manier waarop het bovenwerk inelkaar zit, trek je de schoen prima strak rond je voet. En ze blijven lekker zitten. Al tijdens de eerste keer dragen. Ok, tijd om te lopen.

Het eerste rondje lopen op de Glide Boost 7 in het donker viel me echter niet mee. Wat een totaal ander gevoel dan mijn zo precies-lekker-zompige Pegasus 31. De boost-zool, waarvan ik een heel soepele en meeverende ‘ride’ had verwacht, was eerder stram. Stug. Dwingend zelfs. Nu wikkel ik waarschijnlijk mijn voeten technisch waarschijnlijk af als een kreupel shetlandertje, maar ik kon maar lastig mijn vertrouwde passen maken. Het was écht wennen. Dat ik bij thuiskomst ‘gast, je hebt er nog maar 8 kilometer op gelopen’ mompelde, stelde me gerust. En anders had ik er gewoon een paar leuke én goedkope vrijetijdsschoenen bij. Toch?

Het tweede rondje was een (w)intervaltraining op een zondagochtend. Je weet wel, die ene mooie zondagochtend in januari met een waterig zonnetje en een beetje sneeuw en rijp aan de takken enzo. En, na deze loop was ik om. Wat een fijne schoen. Nog altijd heerlijk sluitend om mijn brede voet, inmiddels een stuk makkelijk afwikkelend en een overall fijn en stevig gevoel bij het lopen. En, niet in de laatste plaats omdat de Continental-zool écht goede grip leverde op besneeuwde asfaltweggetjes. Zelfs op de gladgevroren schelpenpaden.

Een poosje daarna liep ik nog een erg koude ochtend-duurloop (11 km) met versnellingen. Wederom: een erg positief gevoel bij de schoen. Zit lekker, is comfortabel, warm maar niet heet. Deze langere afstand leverde wel ietwat reactie op in de onderbenen, maar dat mag geen naam hebben. Het is wel een teken dat ik deze schoenen minder snel zou kiezen voor een langere duurloop. Dat wil zeggen: duurlopen of wedstrijden boven de 15 km.

Ik geef ze voor nu 4 uit 5 krenten voor de eerste indruk.

HET (v)OORDEEL

Ja. Dit is dus één van die krenten die je soms uit de pap van je hardloopleven vist. Of, anders gezegd: de Adidas Supernova Glide Boost 7 scoort 14 uit 15 krenten. Een topdealtje dus, een fijne schoen -wel even wennen- die er gewoon goed uitziet. Voor nog geen 40 euro heb ik er dus een heerlijk paar ‘racers’ bij.

Interessante vraag: zou ik hier de volledige 140 euro voor neer hebben geteld in de winkel? Waarschijnlijk niet, omdat ik bij het eerste loopje behoorlijke bedenkingen had. Bij het passen in de winkel en puur op eerste indruk zou ik ze nooit gekocht hebben. Maar zo’n 30 kilometer later is gebleken dat goedkoop soms duurloop is.

[edit]
Ik zie nu net een paar Glide Boost 8’s voor 55 euro…
MOET… NIET… TOEVOEGEN AAN MANDJE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *